NESCIO | Nederland | KvK 59125004 | 06 50 252 773
 

Teamontwikkeling voor Bèta's

Ontketen vernieuwing in het team

Het geheel is meer dan de som der delen. Van werken vanuit je eigen deelgebied naar werken met elkaar voor het grotere geheel (hoger doel). Leren hoe je als manager die beweging ontketent? En hoe je deze beweging ook kunt ontketenen als 'groepslid' (als lid van het MT).

lees meer

'Leadership' in een innovatief team

Super leuke, energieke en inspirerende coach/trainingssessies. Verbinding tussen wat je denkt en voelt. Omgaan met polariteiten. En dat geeft heldere vernieuwende inzichten om zelf mee aan de slag te gaan.

lees meer

Team Mediation

'Listen to your listening'. Wel eens afgevraagd of je nieuwe ideeën (invalshoeken) kunt oppikken wanneer je luistert met je eigen filters, management methodes, doelstellingen, sense of urgency, waarheden waarin je geschoold bent? Hoe belangrijk is luisteren in omgaan met de toekomst, waarvan we nu weten dat openstaan-voor-wat-er-komen-gaat de beste weg is. Leer hoe je dat kunt doen: luisteren naar de wijsheid van de minderheid.

lees meer

Systeemdenken, wijs omgaan met de verborgen wijsheid in de organisatie

Grote namen als Michael Goodman, Bill Bryan en Jaap Schaveling, prof. Neyenrode Business Universiteit schrijven hier over en werken hier mee. Systeemdenken leert je zien hoe onderdelen van het proces elkaar beïnvloeden. Meer weten over Systeemdenken?

lees meer

Team APK

Gewoon een check, een APK. Zit ik nog op het juiste spoor binnen het team? Van die vragen die we onszelf stellen en nauwelijks ruimte voor nemen om te beantwoorden. En mogelijk zijn deze vragen ook niet zo gemakkelijke te beantwoorden. Gun jezelf en het team nieuwe inzichten.

lees meer

Optie-opstelling: stap even in de schoenen van ...

Onderzoek de mogelijkheden. Niet vanuit je hoofd. Dat ken je al, daar is het mogelijk al een paar 100x vastgelopen. Onderzoek wat het onbewuste en het onderbewuste je te vertellen heeft. Deze techniek geeft iedereen de mogelijkheid om hiermee in contact te komen en er zijn/haar voordeel mee te doen. Snel, sterk en krachtig.

lees meer

Teamontwikkeling

Waarom iedereen zijn eigen taal spreekt? Vanuit opvoeding, gezin, dorp, studie, buitenlandervaring, etc. vul je je eigen dB met waarden & normen en de filters die hierop zijn geënt. In de taal is de cultuur verweven. Ieder spreekt zijn eigen taal. The Human Factor. DE factor die in de meeste verandermanagement technieken onderbelicht blijft. De tijd die je besteedt aan de 'vertaling' verdien je later in het kwadraat terug.

lees meer


FOOD FOR THOUGHT
Optimist:
het glas is half vol

Pessimist:
het glas is half leeg

Engineer:
het glas is 2x groter dan nodig

Chemicus:
het glas is sowieso vol

Actuaris:
kans op precies de helft is nihil


WD-40 of Duct tape

Er is geen flow chart voor mensen, wel NESCIO